Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47955

Ούτε η ίδια η Θάτσερ δεν μπορούσε να περιγράψει με τέτοια σαφήνεια του τι είναι και τι επιδιώκει ο νεοφιλελευθερισμός, όπως έκανε προχτές πάνω στον οίστρο του Αντ. Μανιτάκης.

Εξομολογήθηκε λοιπόν ο υπουργός της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή ότι σκοπός του είναι «να διατηρήσουμε μόνο τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν οι ιδιωτικοί φορείς, υπό την απαράβατη όμως προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον Έλληνα φορολογούμενο».

Πιο ξεκάθαρη παραδοχή δεν γινόταν να υπάρξει:

Ό,τι συμφέρει και έχει κερδοσκοπική αξία θα το πάρουν οι ιδιώτες, όπως λόγου χάρη νερό, υπηρεσίες Υγείας, Παιδεία και εν γένει δημόσια φιλέτα.

Ό,τιπερισσέψει θα ξεπέσει στα όρια ενός υποτυπώδους πλέγματος παροχής δημόσιων υπηρεσιών που θα λειτουργεί πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη και την ανοχή του δημοσιονομικού κόστους.

Βεβαίως, επειδή είναι ασύμφορη για την τρικολόρε κυβέρνηση η περαιτέρω συζήτηση σε τέτοια κεφαλαιώδη ζητήματα για την επιβίωση της πατρίδας, εξυπηρετεί τα μάλα η κουβέντα περί τη Βίλα Αμαλία και τα γκαζάκια των προβοκατόρων..

 

Διαβάστε: ΣΤΑΘΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ- Προσοχή! Παγίδα.