Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47959

Όταν ψηφίζονταν το Μνημόνιο 3 ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωνε ότι επρόκειτο για τα τελευταία μέτρα, τονίζοντας πως από δω και στο εξής η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο.

Πριν λίγες μέρες και ο Ι. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNN, είπε ξεκάθαρα, ότι αυτό ήταν το τελευταίο πακέτο σκληρών μέτρων.

Κανέναν εκ των δύο δεν πίστεψε η ελληνική κοινωνία. Το χειρότερο είναι πως τους ισχυρισμούς τους διαψεύδει ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από την έκθεση που έδωσε χτες στη δημοσιότητα, ζητώντας 4ο Μνημόνιο  ύψους 15 δις.

Συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί πρόσθετα μέτρα 5 δισ. για τη διετία 2014-15, κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 9,5 δισ. τη διετία 2015-16, εικοσι πέντε χιλιάδες απολύσεις και διατήρηση των χαρατσιών για να κρατηθεί υπό έλεγχο η ελληνική οικονομία. Το νόστιμο είναι πως το ΔΝΤ καταλογίζει στην τρικομματική συγκυβέρνηση αύξηση της φοροδιαφυγής, αγνοώντας προφανώς τον τεράστιο αγώνα που δόθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή με πρωτοκαπετάνιο τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον ασίκη.

Παράλληλα το ΔΝΤ παρεμβαίνει ευθέως στις πολιτικές επιλογές των Ελλήνων συνιστώντας να μην ενισχύουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, διότι το project κινδυνεύει!

Ευτυχώς..
Μας το είπανε εγκαίρως και θα πάρουμε τα μέτρα μας στις προσεχείς εκλογές…