Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47962

Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μεταφοράς προχώρησε η τρικομματική συγκυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Είχε προηγηθεί ένα όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας με στόχο τη διάλυση ενός ακόμη δημόσιου αγαθού, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ακολουθώντας την ίδια διαλυτική πρακτική που εφαρμόζουν στην υγεία και την παιδεία.

Με ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ δηλώνει πως παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα, όπως προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά η κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς που δίνουν έναν αγώνα δίκαιο και μαζικό, αναφέρει η ΟΕΝΓΕ, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
………………………………………………………………………………………………………………

Ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια

Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές, πρωτοβουλίες και πολιτικές οργανώσεις δίνουν ήδη άμεσα ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όπου χτυπά η καρδιά του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Η απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους απεργούς βρίσκει τους αγωνιζόμενους σε κατάσταση ετοιμότητας, με δηλωμένη την πρόθεσή τους να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους.

Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν. Στην πύλη του αμαξοστασίου πραγματοποιείται ήδη συγκέντρωση αλληλεγγύης.