Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47970

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν αντιληφθήκαμε να κάνει λόγο η Εταιρεία συντονιστών Διευθυντών για οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας.
Πιθανόν τα μέλη της ζουν στη Ζυρίχη ή στο
City του Λονδίνου.

Απεναντίας, η Εταιρεία κάνει συχνά λόγο για φακελάκια στο ΕΣΥ, τα οποία δεν ζητά να εκλείψουν, αλλά απαιτεί να γίνουν νόμιμα, ώστε τάχα το κράτος να εισπράττει τον αναλογούντα φόρο. Ταυτόχρονα εισηγείται την επαναφορά του part time που είχε επιβάλλει προ 20ετίας ο τότε υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας, αποκρύπτοντας ότι με το μέτρο αυτό θα μειωθεί επιπλέον 40% το εισόδημα των γιατρών που δεν επιθυμούν να εισπράττουν φακελάκι και να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Βεβαίως η Εταιρεία βρήκε στιβαρό αρωγό στην ΜΚΟ του κ. Γερουλάνου (κλικ εδώ) η οποία με χορηγούς το ίδρυμα Μποδοσάκη, την Εθνική Τράπεζα, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τον Χρυσό Οδηγό προσπαθεί να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι για τις υπηρεσίες υγείας που πλήρωσε μέσω της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να πληρώσει και τρίτη φορά δίνοντας φακελάκι!

Διερωτώμεθα: αφού η Εταιρεία και η ΜΚΟ κόπτονται τόσο πολύ για την είσπραξη φόρων από παράνομες δραστηριότητες, γιατί δεν επεκτείνουν τις προτάσεις τους, προτείνοντας νομιμοποίηση εσόδων από δραστηριότητες όπως το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο καυσίμων και οι ληστείες;

Εντέλει είναι κρίμα τέτοιες εκπληκτικές ιδέες περί εκσυγχρονισμού που διαθέτουν η  Εταιρεία και η ΜΚΟ Γερουλάνου να απευθύνονται μόνον στους ιθαγενείς.

Αν βρουν τους κατάλληλους πολυεθνικούς χορηγούς θα μπορούσαν κάλλιστα ν΄ αποτελέσουν παγκόσμια δεξαμενή σκέψης, ανάλογη της Σχολής του Σικάγου…