Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47976

Το βασικό συμπέρασμα απ΄ όλες σχεδόν τις ομιλίες συναδέλφων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ είναι πως μνημόνιο και υγεία είναι έννοιες ασύμβατες, πράγμα που αποτυπώνεται και στο κείμενο της απόφασης που ψηφίστηκε.

Δεν είναι δυνατόν οι συγκυβερνώντες να διαλύουν τη δημόσια περίθαλψη, να εξοντώνουν τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και ταυτόχρονα να δηλώνουν με απύθμενο θράσος ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει άνθρωπος.

Ξέρουν καλά οι αχυράνθρωποι της τρόικα ότι δολοφονούν μεθοδικά χιλιάδες νέους ανθρώπους που κινδυνεύουν  αλλά δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ, ξέρουν άριστα πως το σύστημα εφημέρευσης έχει γίνει άκρως επικίνδυνο. Ξέρουν πως η καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών στραγγαλίζει τα ιδιωτικά ιατρεία, συνεχίζουν όμως να παίζουν παιχνίδια με κουρέματα και κουραφέξαλα.

Δεν αρκεί λοιπόν η αλλαγή προσώπων στον ΕΟΠΥΥ και στα Νοσοκομεία, δεν αρκεί η αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας. Εξάλλου Λοβέρδο είχαμε, Λυκουρέντζος προέκυψε και η πολιτική έγινε ακόμη πιο βάρβαρη και καταστροφική.

Χρειάζεται λοιπόν ριζική ανατροπή της πολιτικής που δολοφονεί ανθρώπους και ρίχνει στο βάραθρο μιαν ολόκληρη χώρα.