Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47981

Χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, πολλοί φορώντας τις λευκές μπλούζες τους, κατέκλυσαν χτες τους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων 15 πόλεων της Ισπανίας με νέες "λευκές πλημμυρίδες", διαμαρτυρόμενοι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και των δημοσιονομικών περικοπών που, όπως υπογραμμίζουν, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Κρατώντας πανό που έγραφαν "Κλέβουν την υγεία σου", "Είναι έγκλημα να κάνεις οικονομία στην υγεία", οι πορείες των διαδηλωτών ξεκίνησαν από τα νοσοκομεία της ισπανικής πρωτεύουσας και συνέκλιναν στην πλατεία Θιμπέλες, στο κέντρο της Μαδρίτης, με σφυρίχτρες και τύμπανα να τους δίνουν το ρυθμό πίσω από ένα πανό που έγραφε: "Την υγεία δεν την πουλάς, την υπερασπίζεσαι".

Από τον περασμένο Νοέμβριο οι Ισπανοί υγειονομικοί οργανώνουν τακτικά αυτές τις "λευκές πλημμυρίδες" οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χτες σε 16 πόλεις της Ισπανίας.
Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις έγιναν στη Βαρκελώνη, όπου συγκεντρώθηκαν 8.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, πίσω από ένα λευκό πανό που έγραφε: "Για να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία. Ούτε ιδιωτικοποίηση ούτε περικοπές".