Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48004

Το Μνημόνιο έχει προκαλέσει τεράστια έκρηξη ανεργίας και στρατιές ανασφάλιστων, οι οποίοι εκτός από την εργασία τους χάνουν και τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούν να καλύψουν τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσφέροντας δωρεάν ανυπολόγιστης αξίας υπηρεσίες και καλύπτοντας το υγειονομικό κενό που αφήνουν πίσω τους οι μνημονιακές κυβερνήσεις.  
Δυστυχώς η δυνατότητα των Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης περιορίζεται σε παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και χορήγησης φαρμάκων. Σε περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία και επεμβάσεις σηκώνουν τα χέρια ψηλά ή γίνεται απόπειρα εισαγωγής στο Νοσοκομείο υπό μορφήν εκδούλευσης.

Η προγραμματική συμφωνία που υπέγραψε το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Αθήνας με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού (κλικ εδώ) αποτελεί σταθμό στην επίλυση του προβλήματος και πρέπει να βρει μιμητές σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Οι Ενώσεις Γιατρών οφείλουν να ζητήσουν με έγγραφό τους από το ΔΣ του Νοσοκομείου να προχωρήσει σε ανάλογη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, ώστε ανασφάλιστοι και άποροι συνάνθρωποί μας να μπορούν να νοσηλευτούν και να χειρουργηθούν νόμιμα και με αξιοπρέπεια στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.