Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48028

Ενώ η διαβόητη τροπολογία για τις εφημερίες πρόκειται να συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε να συγκληθεί σήμερα το απόγευμα εκτάκτως η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για να συζητήσει εφ όλης της ύλης για το εφημεριακό.

Τι επιδιώκουν το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση από τη συγκεκριμένη συζήτηση;

Επειδή δεν έχει μέχρι στιγμής δοθεί κάποια εισήγηση στους βουλευτές, εκτίμησή μας είναι πως θα αποπειραθούν να εκτοξεύσουν τροχιοδεικτικές βολές, προκειμένου να τις αξιοποιήσουν τόσο στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια, όσο και γενικότερα στις περικοπές που επιχειρούν.

Εξάλλου ο κ. Λυκουρέντζος έχει δώσει δείγματα των απόψεών του με τις πρόσφατες συνεντεύξεις που παραχώρησε σε εφημερίδες.

Καλό είναι λοιπόν οι Ενώσεις και η ΟΕΝΓΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα, διότι δεν είναι καθόλου απίθανο, αντί να επιλυθεί το ζήτημα των ανεξόφλητων εφημεριών, να επιχειρηθεί αιφνιδιασμός, με εισαγωγή διατάξεων τρισχειρότερων απ΄ αυτό που φανταζόμαστε…


* Στην Επιτροπή της Βουλής δεν έχει κληθεί να εκφράσει άποψη η ΟΕΝΓΕ, διότι δεν πρόκειται για διαβούλευση νομοθετικής διαδικασίας. Θα αναρτήσουμε αύριο, μόλις είναι διαθέσιμα, τα Πρακτικά της συζήτησης και κάθε άλλο χρήσιμο υλικό.