Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48045

Με μια πρωτοφανή απόφαση αντιδημοκρατικής εκτροπής  ο πρωθυπουργός επιστρατεύει τους καθηγητές πριν καν λάβουν οριστική απόφαση απεργίας.

Ομοσπονδίες, σωματεία, σύλλογοι γονέων και μαθητές στηρίζουν τη βούληση των καθηγητών για κινητοποίηση μετά τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης που οδηγεί σε απόλυση 10.000 καθηγητές και διαλύει τη δημόσια παιδεία.

Ενώ άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα επιστράτευσης, συνεδρίασε καθυστερημένα η ΑΔΕΔΥ μετά από αίτημα της ΟΛΜΕ προκειμένου να υπάρξει στήριξη στους καθηγητές.

Και απέδειξε η ΑΔΕΔΥ πως ούτε θέλει, ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεν μπορεί και δε θέλει να αναλάβει την  οργάνωση και ανατροπή αυτής της πολιτικής, άλλα διεκδικεί αυτάρεσκα την επιβράβευση από εκείνους που μας έφεραν εδώ.

Αποφάσισε λοιπόν η ΑΔΕΔΥ απεργία χτες Τρίτη, την οποία έμαθαν ελάχιστοι και απήργησαν ακόμη λιγότεροι εργαζόμενοι, μετρημένοι στα δάχτυλα. Οι ίδιοι οι καθηγητές αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην απεργία-φιάσκο της ΑΔΕΔΥ, ενώ στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα υπερψηφίζουν με μεγάλα ποσοστά την πρόταση της ΟΛΜΕ.

Ο ουσιαστικός ρόλος ανήκει πλέον στους δασκάλους, τους καθηγητές, στους φοιτητές , στους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που πρέπει να οργανωθούν στις συλλογικότητες που τους εκπροσωπούν, ώστε να απομακρύνουν όχι μόνο την καταστροφική συγκυβέρνηση, αλλά και την ολέθρια ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.