Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48063

«Μακροοικονομικά τα αποτελέσματα των Μνημονίων ήταν πολύ κάτω από τη βάση»!

Αυτή η φράση από την πρόσφατη Έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με τ΄ αποτελέσματα των Μνημονίων στην Ελλάδα αρκεί από μόνη της να κατεδαφίσει εκ βάθρων το success story του Α. Σαμαρά, πέραν των άλλων παραδοχών της Έκθεσης που αποδεικνύουν τα ψέματα που μας φορτώνει καθημερινά η κυβερνητική προπαγάνδα.

Για παράδειγμα ο Πολ Τόμσεν ανακοίνωσε απερίφραστα ότι λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται πως τη διετία 2015-2016 θα λείψουν 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Δανός υπάλληλος του ΔΝΤ αποκάλυψε ότι το ποσό που θα λείψει και το οποίο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει με νέα μέτρα είναι… υπερδιπλάσιο – 8,6 δισ. ευρώ συγκεκριμένα!

Βεβαίως το λάθος του ΔΝΤ όχι μόνο δεν συνεπάγεται καμιά διορθωτική κίνηση, αλλά η τρόικα συνεχίζει να πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική εξέγερση που θα προκύψει και τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση από τις λαϊκές αντιδράσεις.

Τι ειρωνία της ιστορίας! Τόσα χρόνια η ακροδεξιά προπαγάνδα ισχυρίζονταν πως εάν ποτέ οι αριστεροί σχηματίσουν κυβέρνηση θα μας πάρουν τα σπίτια. Και τώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς εκείνος που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τας γραφάς…