Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48076

Ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή το ΒΗΜΑ και ακολούθησαν χτες η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η ΗΜΕΡΗΣΙΑ με άρθρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ.

Οδύρονται ότι το ΕΣΥ έχει πολλούς Διευθυντές, των οποίων η εξέλιξη γίνεται με αναβάθμιση, μεταφέροντας σχεδόν αμάσητες τις ανοησίες που εκστομίζει η αποκαλούμενη Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ, απόψεις που φαίνεται πως έχει υιοθετήσει η τρόικα και τώρα επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, ενώ προλειαίνεται η κοινή γνώμη μέσω των συγκροτημάτων Ψυχάρη, Μπόμπολα και Αλαφούζου, ώστε να καταργηθεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ.

Και στα τρία ρεπορτάζ απουσιάζει επιδεικτικά η γνώμη της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και δεκάδων ακόμη Ενώσεων Γιατρών που εκπροσωπούν 20.000 συναδέλφους. Επειδή αποκλείουμε περίπτωση κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας πιθανολογούμε πως οι έγκριτοι δημοσιογράφοι των παραπάνω εφημερίδων έχουν χάσει τις επαφές που διατηρούν στα κινητά τους τηλέφωνα και αδυνατούν να κάνουν ρεπορτάζ με άλλους, πλην εκείνων που έχουν πρόχειρους.

Εν πάσει περιπτώσει και για να μην αιωρούνται αμφιβολίες υπενθυμίζουμε πως η απόφαση που ελήφθη στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (Μάρτης 2013) θεωρεί την πλήρη και αποκλειστικά απασχόληση αδιαπραγμάτευτη αρχή λειτουργίας του ΕΣΥ και τυχόν απόπειρα κατάργησής της αποτελεί αιτία πολέμου.