Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48087

Τέλη Απριλίου του 2012, ο Ανδρέας Λοβέρδος με υπουργική απόφαση ενεργοποιεί μία ρατσιστική υγειονομική διάταξη που ποινικοποιεί την ασθένεια, στέλνει στη φυλακή 32 οροθετικές γυναίκες και τις διαπομπεύει, καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αρχές Μαρτίου του 2013 και οι τελευταίες προφυλακισμένες οροθετικές αθωώνονται από το δικαστήριο. Η πανηγυρική αθώωση των γυναικών σε συνδυασμό με την εγχώρια αλλά και διεθνή κατακραυγή για την υγειονομική διάταξη της ντροπής αναγκάζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να την καταργήσει.

26 Ιουνίου 2013. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίζεται υπουργός Υγείας. Μία μέρα μετά επαναφέρει την καταργηθείσα υγειονομική διάταξη της ντροπής (κλικ εδώ

Η Φρανσουά Μπαρέ Σινουσί, κάτοχος του Nομπέλ Ιατρικής και Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας των ερευνητών και ιατρών του HIV/AIDS στην επίσημη ομιλία της στο παγκόσμιο συνεδρίο για το HIV/AIDS αναφέρθηκε στην επαναφορά της υγειονομικής διάταξης 39Α από τον τωρινό Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της χώρας μας λέγοντας επί λέξει:

«Με μεγάλη απογοήτευση μάθαμε χτες ότι το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας εισήγαγε ξανά την υποχρεωτική εξέταση για HIV μετά από προσαγωγές σε εκδιδόμενες γυναίκες. Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Κοινότητας HIV/AIDS καταδικάζω αυτή την κίνηση και καλώ την Ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει την στάση της».

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί των Λοβερδογεωργιάδων από εκκλήσεις επιστημόνων…