Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48108

Ενώ γιατροί, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και πολίτες προσπαθούν να σταματήσουν το χαράτσι του 5ευρου υπάρχει μία επαγγελματική Ένωση που προτείνει με αύξουσα συχνότητα την.. επέκταση του μέτρου.

Πρόκειται για τη θλιβερή ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, η οποία –άγνωστο με ποια διαδικασία- αποφάσισε πως οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν 5ευρω ακόμη και όταν επισκέπτονται τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωση αυτή έχει προϋπηρεσία στην εκτόξευση δήθεν ρηξικέλευθων προτάσεων, οι οποίες στρέφονται άλλοτε εναντίον της κοινωνίας και άλλοτε εναντίον των συναδέλφων. Eχει για παράδειγμα προτείνει την απόλυση όλων των γιατρών που υπηρετούν στις σταθερές δομές του ΕΟΠΥΥ, πράγμα που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής ούτε η τρόϊκα!

Τα παραπάνω δεν αποτελούν απλώς προτάσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για διάλογο, αλλά αποτελούν προτάσεις προς τον υπουργό Υγείας και την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας να υλοποιηθούν άμεσα.

Καθόλου τυχαία αυτή η δήθεν επαγγελματική Ένωση ποτέ δεν δημοσιοποιεί εάν συγκαλεί συνελεύσεις, πόσα μέλη προσέρχονται, καθώς και τον τρόπο που διαμορφώνονται οι περίφημες προτάσεις της. Μάλλον πρόκειται για σωματείο-σφραγίδα που προκαλεί μεγάλο επικοινωνιακό σαματά, ώστε να δικαιολογεί ο Πρόεδρος τη ρηξικέλευθη παρουσία του στα ΜΜΕ.