Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48117

Ο κ. Γεωργιάδης νοιώθει πολύ ικανοποιημένος, νομίζοντας πως βρήκε πειστικό επιχείρημα, ώστε να δώσει συγχωροχάρτι στην αγαπημένη του τρόικα. Ισχυρίζεται (κλικ εδώ) πως οι νόμοι που διαλύουν Γενικά και Ψυχιατρικά Νοσοκομεία έχουν ήδη ψηφιστεί πριν 10-15 χρόνια και απλώς τώρα επανήλθαν στα Μνημόνια προς εφαρμογή.

Πάλι καλά.

Με το πολιτικό θράσος που διακρίνει τον κ. Γεωργιάδη θα μπορούσε να ισχυριστεί πως τέτοιοι νόμοι είχαν ψηφιστεί από τον Σπυρίδωνα Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, των οποίων άξιος συνεχιστής είναι η αφεντιά του!

Ισχυρίζεται λοιπόν πως η μετατροπή Γενικών Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας ψηφίστηκε από τον Κώστα Στεφανή, ενώ η διάλυση των Ψυχιατρείων ψηφίστηκε από τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Υποθέτουμε πως άκουσε τη συγκεκριμένη ανοησία από τον ο επιστήθιο φίλο του Θ. Πλεύρη. Αν όμως ο κ. Γεωργιάδης έπιανε στα χέρια του το νόμο 3235/2004 θα διαπίστωνε ότι ο νόμος Στεφανή για την ΠΦΥ προέβλεπε τη δημιουργία Κέντρων Υγείας και όχι τη διάλυση Νοσοκομείων. Ούτε ο ακραία νεοφιλελεύθερος Α. Παπαδόπουλος ψήφισε τη διάλυση των ψυχιατρικών Νοσοκομείων, όπως την εννοεί ο κ. Γεωργιάδης, αλλά ξεκίνησε κουτσά- στραβά την αποϊδρυματοποίηση των ψυχικά ασθενών.

Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να ψάχνει άλλοθι: ας πει ευθέως στον ελληνικό λαό πως λειτουργεί ως αδίστακτος εντολέας της τρόικα και δεν πρόκειται ν΄ αφήσει πέτρα στην πέτρα στο σύστημα υγείας της χώρας.