Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48133

Χτες ο απερίγραπτος Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή -και μάλιστα ενώπιον τεσσάρων γιατρών- πως όποιος επιμένει να συνταγογραφεί αναγράφοντας την εμπορική ονομασία του φαρμάκου τότε αυτός «τα παίρνει»*.

Ο παριστάμενος κ. Πατούλης ούτε έδειξε να αντιδρά στις βαρύτατες ύβρεις, ούτε φυσικά αντιγύρισε στον θρασύτατο υπουργό πως κατ΄ αναλογίαν εκείνος που επιμένει με τέτοιο πάθος στα γενόσημα πιθανόν είναι αυτός που τα παίρνει.

Βλέπετε ο κ. Πατούλης πάντοτε επιφυλάσσει ιδιαίτερα ανεκτική συμπεριφορά στο φίλο του Άδωνι, ώστε να τον έχει συνοδοιπόρο στην πολιτική του ανέλιξη.

Αρκετές ώρες αργότερα και αφού είχαν προηγηθεί οργισμένες αντιδράσεις συναδέλφων, ο κ. Πατούλης εξέδωσε δελτίο τύπου προκειμένου να δικαιολογηθεί.  Εμφανίζει λοιπόν ως τεκμήριο δύο tweet του υβριστή και παραθέτει 5 παρατηρήσεις, τις οποίες βεβαίως απέφυγε επιμελώς να πει στην εκπομπή, μήπως και θιγεί ο πολιτικός του φίλος.

Είναι πραγματικό όνειδος το ιατρικό σώμα να συνεχίζει να εκπροσωπείται από ανθρώπους οι οποίοι δηλώνουν δημοσίως φιλαράκια με τους κατεδαφιστές της υγείας και χτίζουν μεθοδικά την πολιτική τους καριέρα στα ερείπια που αφήνουν τα μνημόνια και η πολιτική των φίλων τους.

 

*Δείτε τα διαμειφθέντα στο 2.16΄00΄΄ του βίντεο