Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48158

Μαζεύτηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα οι ιερές κεφαλές, προεξαρχούσης εκείνης του Ι. Κυριόπουλου, προκειμένου να συζητήσουν την «κρίση και το διέξοδο του ΕΟΠΥΥ» (κλικ εδώ).

Αν λάβουμε υπόψη τα ονόματα των εισηγητών και τις θέσεις που εκφράζουν κατά καιρούς υποπτευόμαστε πως μάλλον περί κηδείας του ΕΟΠΥΥ επρόκειτο, η οποία όμως είχε κάτι πρωτότυπο: διεξάγονταν με χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ τη διοργάνωση της τελετής είχε αναλάβει εταιρεία της οικογένειας Στουρνάρα.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε στενό συγγενικό περιβάλλον και σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους οι τέως του ΕΟΠΥΥ κκ Γεράσιμος Βουδούρης και Κ. Σουλιώτης, ενώ ο κ. Μποδοσάκης ήταν εξ ολοκλήρου ντυμένος στα μαύρα.

Στην κηδεία δεν παρέστη ο πατέρας του ΕΟΠΥΥ κ. Α. Λοβέρδος, διότι δεν άντεχε την απώλεια του τέκνου του σε τόσο νεαρή ηλικία.

Κόλλυβα προσέφερε στο στενό συγγενικό κύκλο ο τεθλιμμένος Αδωνις Γεωργιάδης.

Όταν έπεσε η πρώτη φτυαριά χώμα όλοι οι παριστάμενοι αναφώνησαν «καλό κατευόδιο αγαπημένε μας ΕΟΠΥΥ» και αποχώρησαν για τον καθιερωμένο πικρό καφέ της παρηγοριάς.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί μόλις επιστρέψει ο Αδωνις από την Αυστρία.


                Οι χορηγοί της κηδείας: