Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48207

Το Δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Βέργουλας, Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, είναι άκρως αποκαλυπτικό για δύο λόγους.

Ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος είναι το περιεχόμενο του εγγράφου. Αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας πως τα Νοσοκομεία δεν οδηγούνται απλώς σε οικονομικό μαρασμό, αλλά στραγγαλίζονται μεθοδικά, ώστε σε σύντομο διάστημα να μπορεί ο κ. Σαμαράς να παρουσιάσει στην τρόικα 132 πτώματα.

Μαζί με τα πτώματα των Νοσοκομείων ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να υποδείξει και τα σημεία ταφής των χιλιάδων ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο σύστημα υγείας. Με τους μετριότερους υπολογισμούς η λίστα αριθμεί περί τις 5000 ψυχές.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ λόγος έχει σχέση με τον άνθρωπο που υπογράφει το Δελτίο Τύπου. Ο κ. Βέργουλας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τη μανία με την οποία στήριξε τις μνημονιακές επιλογές στην υγεία. Επομένως η μαρτυρία του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το έγκλημα, χωρίς βεβαίως ν΄ αποτελεί ελαφρυντικό για τον ίδιο που, ενώ συνέπραξε, τώρα φοβάται πως θα του φορτώσουν ένα ογκώδες κατηγορητήριο.