Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48236

Η οικονομική κρίση έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως μειώθηκαν κατά 30% οι επισκέψεις σε γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ), ενώ το 40% των ασθενών μειώνουν δαπάνες διατροφής προκειμένου να μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακά τους.

Άραγε το νέο σύστημα ΠΦΥ που πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, βελτιώνοντας την ποιότητα υπηρεσιών και κυρίως το επίπεδο υγείας των πολιτών;

Μετά λόγου γνώσεως απαντάμε πως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας (κλικ εδώ) δεν πρόκειται να βελτιώσει τίποτα, τουναντίον θα προκαλέσει αλματώδη επιδείνωση σε όλους τους δείκτες υγείας. Πρόκειται για νομοθέτημα που κατασκευάστηκε με τρείς στοχεύσεις:

1.- Να θέσει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, εξωθώντας μάλιστα αρκετούς απ΄ αυτούς σε «αυτό-απόλυση».

2.- Να μειώσει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση της ΠΦΥ, ενώ είναι γνωστό ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ήδη χρεοκοπημένος ως αγοραστής υπηρεσιών υγείας.

3.- Καταστρέφοντας τη δημόσια περίθαλψη να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια, ενώ οι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι να μείνουν χωρίς περίθαλψη.

Εν ολίγοις ο κ. Γεωργιάδης με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προετοιμάζει ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Η δόξα θα είναι όλη δική του, όπως συνέβη και με τον Ηρόστρατο πολλούς αιώνες νωρίτερα!