Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48290

Αυτό που συμβαίνει με τους γιατρούς, τους παραγωγούς γάλατος, τους φαρμακοποιούς και πολλούς ακόμη κλάδους είναι η συνειδητή προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να εξυπηρετήσουν μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα και να εξαφανίσουν τους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.
Γιατί; Μα γιατί το κεφάλαιο προσπαθεί να ξεπεράσει την κρίση με "καταστροφή" του μη επαρκώς κερδοφόρου τμήματος του και το φόρτωμα της κρίσης σε μισθωτούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια νέα περίοδος κερδοφορίας και καπιταλιστικής αναγέννησης.
Υπάρχουν όμως παράπλευρες απώλειες, μία εκ των οποίων είναι η ρήξη της συμμαχίας εξουσίας που είχε οικοδομήσει σε προηγούμενες περιόδους με τα μεσαία στρώματα. 
Είναι συνεπώς επιτακτική υποχρέωση της αριστεράς να συνθέσει τα αιτήματα και τις αγωνίες όλων αυτών των στρωμάτων σε μια νέα προοπτική παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με κύριο μέλημα τις ανάγκες της κοινωνίας.
Βασικές προϋποθέσεις η αντίσταση στα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα και η ακύρωση τους από την κυβέρνηση της αριστεράς.
Όχι βεβαίως για να γυρίσουμε εκεί που βρισκόμαστε πριν, αλλά για μια νέα προοπτική με προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνίας και την αξιοπρεπή επιβίωση κλάδων και εργαζόμενων.
Μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη βουλή τη μέρα συζήτησης του νέου πακέτου μέτρων είναι αναγκαία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ