Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48311

Κρύβουν τις απολύσεις  και ανακοινώνουν προσλήψεις!

Εν όψει εκλογών η κυβέρνηση ανέλαβε να πείσει επικοινωνιακά την ελληνική κοινωνία πως βγαίνουμε οσονούπω από το Μνημόνιο. Το κόλπο είναι γνωστό και δοκιμασμένο: ανακοινώνουν 14.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2014 και αποσιωπούν ότι αυτές θα εξισωθούν με  ίσες απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα. 
Βεβαίως το εργασιακό στάτους εκείνων που απολύονται δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο όσων θα προσληφθούν, αφού ήδη προβλέπονται οι «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Επίσης καταλύεται η μονιμότητα στο Δημόσιο, η οποία κατοχυρώθηκε συνταγματικά το 1911, με την κατάργηση της θέσης του εργαζομένου.

Είναι απερίγραπτο το τι θα μετέλθουν επικοινωνιακά. Όπως απερίγραπτο είναι και το τι θα μας ταΐσουν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης μέχρι τις 25 Μαΐου..

———————————————————————————————–

Το Ygeianet δημιούργησε στήλη με τίτλο «Εκλογές», στην οποία φιλοξενούνται άρθρα και ειδήσεις που σχετίζονται με τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Όσες και όσοι συνάδελφοι είναι υποψήφιοι και επιθυμούν να προβάλλουν τη δραστηριότητά τους μπορούν να επικοινωνούν με το info@ygeianet.gr. Η καταχώρηση δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλη την ύλη που αναρτάται στο Ygeianet.