Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48317

Το Συμβούλιο Επικρατείας κατήργησε το πλαφόν συνταγογράφησης με απόφαση που εξέδωσε πριν 1 μήνα και στην οποία αιτιολογεί με ουσιαστικό και σαφή τρόπο την επικινδυνότητα του μέτρου για την υγεία των πολιτών.

Κατόπιν αυτού το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να αποσύρει ένα παράλογο και εξοντωτικό μέτρο που προκάλεσε τεράστια προβλήματα, αφήνοντας χιλιάδες ασθενών χωρίς φάρμακα. Ταυτόχρονα όμως ο υπουργός Υγείας αύξησε τη συμμετοχή των ασθενών στην αγορά των φαρμάκων, αύξηση που αγγίζει το 70% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η απόφαση του ΣτΕ «πλήγωσε» τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποφάσισε να εκδικηθεί, διότι θεωρεί πως εκτέθηκε στα μάτια της τρόικας.

Αύριο λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επαναφέρει με τις ευλογίες του κ. Σαμαρά το πλαφόν συνταγογράφησης με νέα τροπολογία!! Φυσικά η αύξηση συμμετοχής δεν αποσύρεται και παραμένει στα ίδια δυσθεώρητα ύψη.
Είναι πλέον πασιφανές πως η συγκυβέρνηση δεν σέβεται ούτε τις δικαστικές αποφάσεις, ούτε τις κραυγές των ασθενών και εκτελεί αδίστακτα συμβόλαιο θανάτου εις βάρος του ελληνικού λαού.