Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48348

Η Ελλάδα έχει ήδη παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση των Οδηγιών που αφορούν στο 48ωρο. Η καταδίκη είναι σχεδόν βέβαιη, ενώ το πρόστιμο που θα επιβληθεί στη χώρα μας θα ανέλθει -κατά τις επιεικέστερες προβλέψεις- στα 100 εκατ. ευρώ!!

Ήδη από τον Μάρτιο του 2014 η ΟΕΝΓΕ κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας πρόταση η οποία περιείχε σειρά ρυθμίσεων για το εφημεριακό, τις προσλήψεις γιατρών ΕΣΥ, τις αμοιβές, τη μονιμοποίηση των επί θητεία γιατρών, επισημαίνοντας πως αποτελεί κακούργημα τυχόν καταβολή 100 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο στην ΕΕ, ενώ θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν στο ΕΣΥ που βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Η ΟΕΝΓΕ επανήλθε πριν λίγες μέρες, επαναφέροντας την πρότασή της κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας στη Βουλή, χωρίς και πάλι να υπάρξουν δεσμεύσεις από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Τουναντίον η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πέντε τροπολογίες με βάση το κείμενο της ΟΕΝΓΕ, ώστε να επιλυθούν τουλάχιστον τα επείγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Για να δείτε τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ κάντε κλικ εδώ.