Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48369

Ο κ. Τάκης Μίχας δημοσίευσε πριν λίγες μέρες άρθρο στην ιστοσελίδα Protagon.gr, η οποία ανήκει στον δια βοής ηγέτη του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη. Τίτλος του άρθρου «Θέλει ο γιατρός μόνο "το καλό" του ασθενούς;»  και περιεχόμενο το οποίο βρίθει εξυπνάδες, ύβρεις και νεοφιλελεύθερες ανοησίες. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Μίχας ισχυρίζεται πως «αντιμετωπίζει τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα από τη φιλελεύθερη επιστημονική ανάγνωση»!!

Ο ΠΙΣ κατέθεσε εναντίον του δημοσιογράφου μηνυτήρια αναφορά. Πολύ καλά έπραξε. Απεναντίας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας επέλεξε να καταθέσει αγωγή ζητώντας 1 εκατ. ευρώ από τον κ. Μίχα και 1 εκατ. ευρώ από την ιστοσελίδα.

Κακώς, κάκιστα έπραξε ο κ. Πατούλης, ο οποίος μονίμως διακατέχεται από διάθεση να υπερκεράσει τον ΠΙΣ, ώστε να φανεί ότι εκείνος (και κανείς άλλος!) είναι αυτός που εκπροσωπεί την ιατρική κοινότητα.

Ένας Ιατρικός Σύλλογος είναι αθέμιτο να αποπειράται την οικονομική εξόντωση δημοσιογράφου ή ενός μέσου ενημέρωσης. Τουναντίον είναι απόλυτα θεμιτό να μηνύσει, ζητώντας την ποινική τους καταδίκη, εφόσον έχουν αξιοποιήσει την εξουσία που διαθέτουν για να δυσφημήσουν τον ιατρικό κλάδο, ακόμη κι έναν μεμονωμένο γιατρό.

Οφείλει λοιπόν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας να αποσύρει πάραυτα την αγωγή, συντασσόμενος με τη μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχει καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο ΠΙΣ.