Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48389

«Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει».

Αυτά προβλέπονται στο άρθρο 95 παρ.5 του Συντάγματος και το σύνταγμα, ως γνωστόν, καλύπτει κάθε πολίτη και κοινωνική ομάδα.

Φαίνεται όμως πως η συγκυβέρνηση αντιλαμβάνεται μόνον τους δικαστές ως πολίτες. Γι αυτό και φρόντισε ήδη από 1ης Σεπτεμβρίου να υλοποιήσει την απόφαση του Μισθοδικείου, επαναφέροντας τους μισθούς τους στα προ μνημονίου επίπεδα.

Σε όλους τους άλλους πολίτες η συγκυβέρνηση γυρίζει τα νώτα της, ώστε να δείξει πού τους έχει γραμμένους.

Όλα τούτα προκύπτουν με αφορμή το εξώδικο που απέστειλε η ΟΕΝΓΕ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (κλικ εδώ) ζητώντας άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για το αφορολόγητο της αποζημίωσης βιβλιοθήκης και ταυτόχρονα έναρξη συζήτησης για την επαναφορά του Ειδικού ιατρικού Μισθολογίου στα επίπεδα του νόμου 3754/2009.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα διεκδικήσουν το δίκιο τους με κάθε τρόπο.

Ο κ. Σαμαράς και ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος είναι βαθειά νυχτωμένοι αν πιστεύουν πως οι διαπραγματεύσεις του κ. Χαρδούβελη στις όχθες του Σηκουάνα θα θαμπώσουν τους υπηκόους τους και θα θέσουν σε αναστολή το σύνταγμα και τις υποχρεώσεις του κράτους.