Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48399

Ακόμη κι οι θιασώτες των «μεταρρυθμίσεων» ομολογούν πως αυτό που έγινε στην υγεία τα τελευταία χρόνια δεν ήταν μεταρρύθμιση, αλλά ωμή και απροκάλυπτη κατεδάφιση.

«Ρημάζουν τα μικρά Νοσοκομεία της Αττικής» γράφει σήμερα το ΒΗΜΑ (κλικ εδώ) και μεταφέρει εικόνες από την Πολυκλινική, το Πατησίων, το Φλέμιγκ, την Αγία Βαρβάρα. Εάν το ρεπορτάζ συνεχιστεί θα διαβάσουμε ανάλογες περιγραφές για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως εκείνο της Φλώρινας, της Λήμνου, του Μεσολογγίου. Η εφαρμογή της ΕΣΑΝ ΑΕ θα σημάνει το θάνατο περίπου 40 παρόμοιων Νοσοκομείων με τις επιεικέστερες προβλέψεις.

Ευτυχώς έχουν αρχίσει ν΄ αναπτύσσονται αντιστάσεις στην κοινωνία. Οι σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων του Μεσολογγίου ανάγκασαν το υπουργείο Υγείας να προσλάβει τέσσερεις γιατρούς (κλικ εδώ) και το ίδιο πιθανόν να συμβεί σε μερικά ακόμη, ενώ η τύχη των υπολοίπων είναι προδιαγεγραμμένη.

Οι διήμερες κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ στις 1 και 2 Οκτώβρη (κλικ εδώ) αποτελούν το φθινοπωρινό έναυσμα για συγκρότηση μετώπου για τη στήριξη της δημόσιας υγείας στον τόπο μας.

Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε…