Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48400

Ως γνωστόν η «Εθνική Τράπεζα» έκανε δωρεά 30 εκατ. ευρώ για να φτιαχτούν τα νέα χειρουργεία του «Ευαγγελισμού». Αρχικά ανακοινώθηκε ότι τα χειρουργεία θα εγκαινίαζε ο κ. Σαμαράς. Επειδή υπήρχε κίνδυνος οι αντιδράσεις των εργαζομένων να τσαλακώσουν την εικόνα του πρωθυπουργού τελικά τα εγκαίνια έκανε ο κ. Βορίδης με συνοδεία μιάς διμοιρίας των ΜΑΤ και ξυλοδαρμούς εργαζομένων.

Βεβαίως μια τράπεζα είναι ξένη στην έννοια του δωρεάν και στο μόνο που αποσκοπεί είναι να επωφεληθεί πολλαπλάσια απ΄ όσα "δώρισε". Ας αφήσουμε όμως στην άκρη το ζήτημα αυτό, ώστε να δούμε τι γράφει το «ΒΗΜΑ» για τη διαχείριση που έκανε στα 30 εκατ. ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής κ. Τουρκολιάς:

«Με το που πήρε τη διαχείριση ο κ. Τουρκολιάς κατέβασε αμέσως το κόστος και με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν θα εγκατασταθούν άλλα οκτώ χειρουργεία ιδίου τύπου. Επιπλέον με τα ίδια χρήματα δημιούργησε μια νέα νεφρολογική κλινική, εκσυγχρόνισε το φαρμακείο του «Ευαγγελισμού» (όποιο φάρμακο ζητήσει κανείς το βρίσκει εκεί), δύο ΜΕΘ, δύο μονάδες ανάνηψης και το σημαντικότερο, θα ξαναχτίσει και τα εξωτερικά ιατρεία, που μοιάζουν σήμερα τριτοκοσμικά».

Συμπέρασμα: είτε η προηγούμενη διοίκηση της Εθνικής πετούσε τα χρήματα απ΄ το παράθυρο (πράγμα μεμπτόν για μία τράπεζα), είτε ο Τουρκολιάς είναι μάγος, όπως εξάλλου είναι και ο Σάλας, ο Βγενόπουλος, ο Κωστόπουλος.
Υπάρχει και τρίτη εκδοχή: να έχει το ΒΗΜΑ δάνεια που λήγουν..