Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48447

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης να εξαφανίσει εν μία νυκτί τις Κλινικές ΕΣΥ, συγχωνεύοντάς τες στις αντίστοιχες πανεπιστημιακές.

Προφανώς ο  Διοικητής του Νοσοκομείου έχει την έγκριση ή τουλάχιστον την ανοχή των πολιτικών του προϊσταμένων και ιδιαίτερα του κ. Γρηγοράκου, ώστε να προχωρήσει στις απαράδεκτες ενέργειες, τις οποίες ονοματίζει ως δήθεν εφαρμογή του Οργανισμού, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για καταβρόχθιση του ΕΣΥ στον ακριτικό αυτό νομό.

Οι πανεπιστημιακοί επιχαίρουν, πιστεύοντας ότι η μέχρι σήμερα νομή του Νοσοκομείου θα μετατραπεί σε σχέση κυριότητας. Πλανώνται οικτρά.

Οι συλλογικοί φορείς των γιατρών (Ενώσεις, ΟΕΝΓΕ, Ιατρικός Σύλλογος, ΠΙΣ), καθώς και η κοινωνία της περιοχής δε θα επιτρέψουν να εξαφανιστούν από τον χάρτη Κλινικές που έχουν προσφέρει τεράστιο έργο στην περίθαλψη των πολιτών, προς χάριν μικροπολιτικών και ιδιοτελών επιδιώξεων μιας μικρής ομάδας που απέκτησε την πολιτική ευλογία του αναπληρωτή Υπουργού.