Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48484

Χτες ο κ. Σαμαράς, εννέα μόλις μέρες πριν τις εκλογές,  συναντήθηκε με εκπροσώπους ιατρικών φορέων και υποσχέθηκε προσλήψεις υγειονομικών και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους!

Φαίνεται πως ο κ. Σαμαράς έχει κοντή μνήμη.

Ξέχασε  πως με δική του εντολή απέλυσε χιλιάδες γιατρούς ο εκλεκτός του Άδωνις Γεωργιάδης, πως με δική του εντολή δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη στα Νοσοκομεία της χώρας; Ξέχασε πως ο προϋπολογισμός που ο ίδιος έφερε στη Βουλή πριν ένα μήνα ρίχνει σε επίπεδα υποσαχάριας Αφρικής τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ;

Πριν ένα χρόνο ο κ. Σαμαράς είχε πάλι συναντηθεί με εκπροσώπους των ιατρικών φορέων. Ήταν παραμονές ψήφισης του νόμου για το ΠΕΔΥ, που διέλυσε ολοσχερώς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας. Και τότε του αναλύθηκε πως η χώρα οδεύει σε ανθρωπιστική κρίση, πως τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ συνεπάγονται ετησίως τόσους θανάτους όσους ο πληθυσμός μιας κωμόπολης, πως τα Νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάρρευση.

Τίποτα δεν έκανε ο κ. Σαμαράς για ν΄ αναστρέψει την τραγική κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Αίφνης ο κ. Σαμαράς, συναντάται με συνδικαλιστές της ΝΔ και με μια κίνηση ανάμεσα σε φάρσα και κωμωδία υπόσχεται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Μένουμε υπόχρεοι κ. Σαμαρά..