Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48495

Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ, εξαπολύει ο Βρετανός αρθρογράφος Owen Jones μέσω της στήλης του στον Guardian (κλικ εδώ).
«Η Ανγκέλα Μέρκελ είναι η πιο τερατώδης ηγέτης της γενιάς της στη Δυτική Ευρώπη. Αρχιέρεια της λιτότητας στην ΕΕ, που θυμίζει τα λόγια του Τσάρλι Τσάπλιν στο τέλος του «Μεγάλου Δικτάτορα»: «Άνδρες – μηχανές, με μυαλά – μηχανές και καρδιές – μηχανές». Οι Έλληνες εξεγέρθηκαν ενάντια στους άνδρες και γυναίκες μηχανές, και ζητούν και σε άλλους να ακολουθήσουν.

Και συνεχίζει ο ο Owen Jones:
«Γι’ αυτό η υπεράσπιση του κατατρεγμένου ελληνικού λαού είναι τόσο σημαντική. Η ηττημένη Γερμανία επωφελήθηκε από τη διαγραφή χρέους, το 1953, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την Ελλάδα σήμερα. Πρέπει να υποδεχτούμε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τερματισμό της λιτότητας, που δεν άφησε τίποτα παρά κοινωνικά ερείπια σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα που, αν χαθεί, θα σημάνει την απαρχή δεκάδων χρόνων οικονομικού εφιάλτη. Αυτή η επιστροφή στη δεκαετία του 1930 μπορεί να τερματιστεί, και αυτή τη φορά από τη δημοκρατική αριστερά και όχι από τους φασίστες. Η εποχή της Μέρκελ και των «ανδρών – μηχανές» μπορεί να τερματιστεί, αλλά επαφίεται στο εάν όλοι εμείς θα δράσουμε – και μάλιστα γρήγορα», καταλήγει ο Owen Jones…