Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48509

Τροφή για σάτιρα δίνουν καθημερινά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Σαν να μην έχουν καταλάβει πως ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη, Σαμαράς και Βενιζέλος σπαταλούν τις τελευταίες, κατά πάσα πιθανότητα, μέρες που διανύουν στις ηγεσίες των κομμάτων τους για να λένε πως εκείνοι ήταν έτοιμοι να βγάλουν τη χώρα από το μνημόνιο!!

Έτσι ξεδιάντροπα μιλούν εκείνοι που προκάλεσαν την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, που διέλυσαν Νοσοκομεία, ΚΥ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκείνοι που άφησαν ολόκληρες περιφέρειες χωρίς στοιχειώδη ιατρική κάλυψη. Ολόκληρη η περιοχή Τρικάλων και Καρδίτσας στη Θεσσαλία, όπως και η περιοχή Λασιθίου στην Κρήτη έμειναν χωρίς παιδίατρο το τριήμερο της Αποκριάς, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει η ζωή κάποιου παιδιού..

Η ΟΕΝΓΕ με δεκάδες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια περιέγραψε λεπτομερώς την τραγική εικόνα στελέχωσης των Νοσοκομείων και ΚΥ και τώρα επανέρχεται με νέα καταγραφή των κενών σε ιατρικό δυναμικό, ευελπιστώντας πως η νέα κυβέρνηση- παρά τις τεράστιες πιέσεις των δανειστών- θα προτάξει στη διαπραγμάτευση τις ανελαστικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.