Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48601

<Τι άλλο έπρεπε να βιώσουμε για να πούμε ΟΧΙ;

Στα πέντε χρόνια της κρίσης και των μνημονίων ζήσαμε τη διάλυση των Νοσοκομείων, το λουκέτο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις απολύσεις γιατρών, τη δραματική περικοπή στη  χρηματοδότηση της υγείας, την αύξηση συμμετοχής των ασθενών στην αγορά φαρμάκων.

Και να ήταν μόνο αυτά..

Βιώσαμε αυτοκτονίες χιλιάδων συνανθρώπων μας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας, τη φυγή χιλιάδων γιατρών στο εξωτερικό, τις μαχητικές κινητοποιήσεις που συναντούσαν τον τοίχο των ΜΑΤ και ταυτόχρονα τα κοινωνικά ιατρεία που έστησαν γιατροί και υγειονομικοί σε κάθε γωνιά της χώρας.

Και αντέξαμε.

Τώρα βιώνουμε την απροκάλυπτη απόπειρα των τοκογλύφων δανειστών και των εγχώριων υπαλλήλων τους να μας γυρίσουν πίσω, στην εφιαλτική εικόνα  που προσπαθήσαμε να σβήσουμε από τη μνήμη μας στις 25 Γενάρη. Να μας επιβάλλουν νέο μνημόνιο, βαρύτερο απ΄ όσα βιώσαμε ως τώρα, και κυρίως να μας τρομοκρατήσουν, να εξαφανίσουν την ελπίδα, να ποτίσουν με φόβο τις ψυχές των ελλήνων, να εκφοβίσουν τους λαούς της Ευρώπης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λιτότητα.

Δε θα το επιτρέψουμε!

Ως γιατροί θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αφιλοκερδώς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, θα στηρίζουμε τις υπηρεσίες υγείας που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, τη χώρα που εκβιάζεται και τρομοκρατείται.

Γι αυτό την Κυριακή 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΟΧΙ.