Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 48614

Όλες οι κυβερνήσεις διαθέτουν εναλλακτικά σχέδια για ν΄ αντιμετωπίσουν κρίσεις και σχεδόν πάντα αυτά τα σχέδια παραμένουν απόρρητα.

Ως εκ τούτου, πάρα πολύ καλά έκανε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας και επεξεργαζόταν σχέδιο αντιμετώπισης της τραπεζικής ασφυξίας και ακόμα καλύτερα έκανε που το σχέδιο αυτό ήταν κρυφό, αλλιώς θα πυροδοτούσε την κατάσταση που ήθελε να αντιμετωπίσει. To YΠΟΙΚ και η κυβέρνηση διαθέτουν την εξουσιοδότηση να εξασφαλίσουν τη νομιμότητα στην υιοθέτηση κυβερνητικών σχεδίων. Μια μελέτη μιας ομάδας κυβερνητικών στελεχών μπορεί να εγκριθεί και να καταστεί κυβερνητική πολιτική, μπορεί και όχι.

Συνεπώς, είναι ύποπτες οι κραυγές ανθρώπων που έχουν εισαγάγει στη χώρα μας το βρετανικό δίκαιο, έχουν αθωώσει τον Παπακωνσταντίνου και τη Ζήμενς, έχουν προτείνει στη Γερμανία πώς να πνίξει την Ελλάδα μέσω των τραπεζών, όταν είναι αυτοί που εγκαλούν κυβέρνηση και υπουργούς επειδή έπραξαν το καθήκον τους, εκπονώντας εναλλακτικά σχέδια για τις θυελλώδεις εξελίξεις που βιώσαμε.