ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ – Απέχουμε από παλαιοσυνδικαλιστικά παιχνίδια, αγωνιζόμαστε για ποιοτικό δημόσιο ΕΣΥ, για τα δικαιώματα των ασθενών, για τους γιατρούς του ΕΣΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη)

Απέχουμε από παλαιοσυνδικαλιστικά παιχνίδια, αγωνιζόμαστε για ποιοτικό δημόσιο ΕΣΥ, για τα δικαιώματα των ασθενών, για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Ιωάννινα 13/12/2021

Θέση της  παράταξής μας είναι πως όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι μέλη της ΕΙΝΗ.

Δυστυχώς όμως η ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ που σήμερα εμφανίζονται ως «πατερούληδες» των επί θητεία αγροτικών γιατρών των περιφερειακών ιατρείων, από το 2018 και ενώ είχαν την γραμματεία της ΕΙΝΗ δεν είπαν λέξη για το ότι υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι δεν είναι μέλη της ένωσης και στους οποίους δεν γίνονται οι ανάλογες κρατήσεις για να είναι ταμειακά ενήμεροι αποκτώντας καταστατικά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δυστυχώς δεν ζήτησαν ούτε την παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ, για την λύση του προβλήματος, όπου είχαν την προεδρία.

Δυστυχώς μετά από όλα αυτά φαίνεται ότι με γνώση και  ευθύνη τους παρέμεινε το σώμα των επί θητεία αγροτικών γιατρών των περιφερειακών ιατρείων εκτός της ΕΙΝΗ με απώτερο στόχο την απόκτηση του ρόλου του «πατερούλη» από την ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ ενόψει εκλογών.

Δυστυχώς παρά την έως τώρα αλαλία τους ήταν ομιλητικότατοι προς την εφορευτική επιτροπή, με απώτερο σκοπό, τον οποίο και πέτυχαν, την τρομοκράτηση και παραίτηση της και την αναβολή των εκλογών.

Συνάδελφοι οι εκλογές γίνονται από εφορευτική επιτροπή και όχι από δικαστικούς.

Όποιοι και αν εκλεγούν ας θέσουν ως πρώτο ζήτημα την τροποποίηση του καταστατικού και την διεύρυνση της ΕΙΝΗ με όλους τους γιατρούς που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να πάψουν τα παιχνίδια με το εκλογικό σώμα.

Παραμένοντας έξω από κάθε παλαιοσυνδικαλιστικό παιχνίδι συνεχίζουμε τους αγώνες για ένα ποιοτικό δημόσιο ΕΣΥ, για τα δικαιώματα των ασθενών, για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη)