ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποδεικνύεται ξανά και ξανά. Δεν τους ενδιαφέρει η ζωή των ανθρώπων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ τονίζει τα εξής σχετικά με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων:

Οι άριστοι της κυβέρνησης χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ μειώνουν και πάλι έως 80% τα τακτικά χειρουργεία, χωρίς να εμφανιστούν δημοσίως και να απολογηθούν στους πολίτες που περιμένουν ως και ένα χρόνο να χειρουργηθούν στα δημόσια Νοσοκομεία. Και πώς να δικαιολογηθούν γι αυτή την αθλιότητα, όταν πριν λίγες μέρες ισχυρίζονταν πως έχουν θωρακίσει το ΕΣΥ;

Η παραμέληση των λοιπών παθήσεων αυξάνει τους γενικούς δείκτες βαριάς νοσηρότητας και θνησιμότητας ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές κάθε φορά που κλείνουν τα χειρουργεία του ΕΣΥ.

Αποδεικνύεται ξανά και ξανά: δεν τους ενδιαφέρει η ζωή των ανθρώπων. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν  ερωτηματικά για την επιστημονική ασφάλεια των προγραμμάτων εφημέρευσης στις ΜΕΛ, θα ακολουθούσαν το παράδειγμα της Πορτογαλίας που έχει προσλάβει τον τελευταίο χρόνο 29.000 υγειονομικούς. Η Πορτογαλία που αυξάνει τις δαπάνες υγείας το 2022 κατά 700 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δικοί μας τις μειώνουν κατά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, είναι απαράδεκτο επί δύο ολόκληρα χρόνια να υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών και να κρατούνται ως όμηροι οι συνάδελφοι επικουρικοί γιατροί που εργάζονται στις Μονάδες Νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό.

Τα νοσοκομεία δεν πρέπει και δεν μπορούν να μετατραπούν σε νοσοκομεία μίας νόσου!

Ζητάμε άμεσα:

  • Την απόσυρση του περιορισμού των τακτικών χειρουργείων, με τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, χωρίς επιπλέον αποζημίωση, με λειτουργία υπό ενιαίο κέντρο με το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Ενίσχυση της ΠΦΥ για την πληρέστερη επιδημιολογική επιτήρηση και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
  • Αναδιάταξη των Εμβολιαστικών Κέντρων προκειμένου τα Νοσοκομεία να ανακτήσουν τους χώρους τους αλλά και τα ιατρικά τμήματα τους γιατρούς τους που έχουν μετακινηθεί σε αυτά.
  • Θεσμική απαγόρευση των μετακινήσεων γιατρών σε άλλα Νοσοκομεία.
  • Καθιέρωση σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος των ειδικευόμενων γιατρών και απαλλαγή τους από αλλότρια καθήκοντα.