Προϋπολογισμοί Νοσοκομείων

div style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 10pt”> ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 5/4/12
 
 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
 
Οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μέχρι και 50%.
            Οι προϋπολογισμοί τους συντάχθηκαν κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και των Υγειονομικών Περιφερειών και είναι υποταγμένοι στην άγρια περικοπή των κοινωνικών δαπανών που επέβαλαν μαζί με την κυβέρνηση η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
            Οδηγούμαστε σε τραγικές καταστάσεις, όταν μάλιστα προετοιμάζεται και νέα μείωση δαπανών με αντίστοιχους προς τα κάτω νέους προϋπολογισμούς.
            Ταυτόχρονα ο ΕΟΠΥΥ, βασικός «αγοραστής» των υπηρεσιών υγείας, δηλώνει αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών του προς τα νοσοκομεία. Υπενθυμίζουμε ότι και αυτή η ελάχιστη κρατική επιχορήγηση για τους κλάδους υγείας φτάνει μόνο το 25% των προηγούμενων χρόνων.
            Το ελάχιστο επίπεδο παροχών που θα έχει ο ασθενής θα τον αναγκάσει να πληρώνει όλο και περισσότερα, τη στιγμή που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες.
            Για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, για να μην κλείσουν νοσοκομεία, απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων και ανέργων μαζί με γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό με επαρκή κονδύλια, ώστε να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές δαπάνες, ώστε να μπορούμε με ασφάλεια να περιθάλπουμε όλους τους ασθενείς δωρεάν χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                           ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ