προϋπολογισμός 2020

Κατατέθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός 2020 και επιβεβαιώνει (κλικ εδώ) τις δυσοίωνες προβλέψεις για πάγωμα προσλήψεων και δραστική περιστολή των κονδυλίων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών.

Ενώ λοιπόν ο κ. Κικίλιας σε κάθε συνέντευξή του μιλάει για προσλήψεις, τον αριθμό των οποίων ανεβοκατεβάζει κατά τις διαθέσεις της στιγμής, ο προϋπολογισμός τον διαψεύδει, όπως τον διαψεύδουν και τα άλλα μεγέθη του.
Πιθανόν το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση λογαριάζουν πως οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) και ιδιαίτερα με τις ασφαλιστικές εταιρείες, θα προσανατολίσουν αλλού μέρος των οικονομικών μεγεθών και συνεπώς περιττεύει η αποτύπωσή τους στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020.

Ενδεικτικό των προθέσεων είναι δημοσίευμα οικονομικής ιστοσελίδας (κλικ εδώ). Προηγήθηκε με άρθρο του ο κ. Νεκτάριος, άνθρωπος κατ΄ εξοχήν των ασφαλιστικών εταιρειών. Ο κ. Νεκτάριος έχει αναλάβει την τεχνοκρατική τεκμηρίωση του ζητήματος, θέτοντας ως προϋπόθεση τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, προκειμένου να είναι ευκολότερη η διείσδυση του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Έχουν κοντή μνήμη. Πρόκειται για το ίδιο σχέδιο που δοκίμασε επί κυβέρνησης Σημίτη ο Αλέκος Παπαδόπουλος και απέτυχε οικτρά λόγω σφοδρών κοινωνικών αντιδράσεων.
Τις ίδιες να περιμένουν και τώρα ..