Ψήφιση νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Η Αντιμεταρρύθμιση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη στα εργασιακά έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων, έχει απομονωθεί στις επιτροπές του Κοινοβουλίου υποστηριζόμενη μόνο από τη ΝΔ, έχει αμφισβητηθεί επιστημονικά όχι μόνο από εργατολόγους αλλά και από την ίδια την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, έχει ήδη απορριφθεί κοινωνικά και συνδικαλιστικά με τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στην ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος της στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Δεξιά δείχνει ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Ποια συμφέροντα υπηρετεί, ποιους εξυπηρετεί, ποια οικονομική ελίτ ευνοεί. Η πολιτική της σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά θέματα, στην υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά, θυμίζει όλο και περισσότερο το Αμάρτημα του πατρός μου. Οι μνήμες της περιόδου 1990-93 ξαναζωντανεύουν για τους παλαιότερους ως ξαναζεσταμένο άνοστο φαγητό και δημιουργούν ζοφερή πραγματικότητα για τους νεότερους.

Ο στόχος τους είναι ένας. Ανατροπή των κοινωνικών συσχετισμών ολοκληρωτικά υπέρ της εργοδοσίας. Αύξηση ωρών εργασίας, μείωση μισθών. Απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση 8ωρου, απορρύθμιση προστασίας εργαζόμενου. Ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης.

Κατάργηση του εμβληματικότερου νόμου στη χώρα μας για τα εργασιακά, του Ν. 1264/82. Σε συνέχεια της κατάργησης άλλων εμβληματικών νόμων, όπως για το οικογενειακό δίκαιο, και ως προάγγελος για την κατάργηση άλλων, όπως ο νόμος για το ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αντιλαμβάνονται ότι η επόμενη μεγάλη μάχη θα είναι για την επέκταση και στο Δημόσιο των αντεργατικών ρυθμίσεων που ψηφίζονται τώρα για τον ιδιωτικό τομέα. Οι γιατροί και λοιποί υγειονομικοί του ΕΣΥ γνωρίζουν ότι η επόμενη αντιμεταρρύθμιση που έχει προαναγγελθεί αφορά τη διάλυση του ΕΣΥ.
 


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ για την αυριανή απεργία κάνοντας κλικ εδώ