Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης

p>ΨΗΦΙΣΜΑ

    ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

    ΤΗΣ 14ης ΜΑΪΟΥ 2009

    ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

   

   

    Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που συμμετέχουμε στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διαπιστώνουμε ότι :

     Η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση με βάση και τις συστάσεις της COMMISSION και του Δ.Ν.Τ. επιχειρεί να ρίξει όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

    Στα πλαίσια αυτά προωθούνται μέτρα και πολιτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και αυξάνουν τα προνόμια και την ασυδοσία των οικονομικά ισχυρών, αυτών που ευθύνονται για την κρίση.

    Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε σε πραγματικό διωγμό.

     Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι συνταξιούχοι των 1.000 ΕΥΡΩ και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των 1.250 ΕΥΡΩ είμαστε υψηλόμισθοι και δεν μας χορηγεί καμιά αύξηση.

   

    Όμως και αυτοί που έχουν λιγότερες αποδοχές δεν παίρνουν αύξηση αλλά έκτακτο βοήθημα πείνας που δίνεται μόνο για φέτος. Είναι φανερό ότι η μείωση αυτή του εισοδήματος δεν θα περιοριστεί μόνο για το 2009 αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

     Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για το εφάπαξ. Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις και υποσχέσεις η κατάσταση δεν έχει αντιμετωπιστεί με αποτέλεσμα το εφάπαξ να δίνεται μετά 20 και πλέον μήνες.

    Η υγειονομική μας περίθαλψη υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο. Στις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών που κάθε τόσο γίνονται προστέθηκε η εξαίρεση σημαντικών ιατρικών εξετάσεων από την κάλυψη του ΟΠΑΔ με νέες αρνητικές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους.

    Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται. Αντίθετα με την απόφαση του ΔΕΚ με πρόσχημα την ισότητα, επιχειρείται να ανατραπούν οι θετικές διακρίσεις για τις γυναίκες και ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή της ασφάλισής μας από κοινωνική σε επαγγελματική. Κάτι τέτοιο θα έχει δραματικές συνέπειες όχι μόνο για τα επικουρικά ταμεία αλλά και για την κύρια σύνταξη αφού η Κυβέρνηση θεωρεί ότι και η κύρια σύνταξη έχει ελλείμματα.

    Οι Δημόσιες Υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται ή υποχρηματοδοτούνται με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών.

    Οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο ελαστικοποιούνται. Αντί για μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνονται έκτακτοι, συμβασιούχοι έργου, STAGE κλπ.

    Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο αλλά και τα ρουσφέτια και οι πελατειακές σχέσεις που και χθες καταγγέλθηκαν από το ΑΣΕΠ.

    Με πρόσχημα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, νέα αντιλαϊκά μέτρα βρίσκονται στα σκαριά και θα επιχειρηθεί να προωθηθούν μετά τις Ευρωεκλογές.

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας και υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και τη θέση των εργαζομένων, αυξάνουν την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.

   

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

    § Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν – τραπεζίτες, κυβερνήτες και επιχειρηματίες. Τα προβλήματα της οικονομίας και τα αδιέξοδα της κοινωνίας τα δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός και οι ασκούμενες πολιτικές για αυτό αρνούμαστε να αποδεχτούμε τις ίδιες χρεοκοπημένες και αντεργατικές συνταγές.

    § Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα επιχειρηματικά και τραπεζικά κέρδη, η περιουσία της Εκκλησίας καθώς και οι δραστηριότητες από εξωχώριες εταιρείες (off shore).

     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    § ¶μεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

    § Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων.

    § Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση – Όχι στην ελαστικοποίηση.

    § Δίκαιο φορολογικό σύστημα – κοινωνική δικαιοσύνη.

    § Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο. – Μη εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών – γυναικών.

    § Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

   

    Δηλώνουμε ότι

    θα συνεχίσουμε τον αγώνα

    για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για να μην πληρώσουν

    την κρίση οι εργαζόμενοι

   

   

    Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.