Ψήφισμα για το σχέδιο νόμου του ΥΥ&ΚΑ

ΚΙΛΚΙΣ  11-12-10

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ο  Φ.Σ.Κ  στην τακτική Γ.Σ στις 11-12-10, εκφράζει την αντίθεσή του στα προβλεπόμενα μέτρα του προσχεδίου νόμου για την υγεία και τον αποτροπιασμό των μελών του για τις προθέσεις των κυβερνώντων να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχάνων και των πολυεθνικών που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας.

Κανένα μέτρο δεν θίγει, επί της ουσίας, αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα πολίτη. Αντιθέτως οι προσπάθειες που γίνονται είναι να επιμεριστεί το βάρος της μείωσης των δαπανών για την υγεία στις πλάτες των ασφαλισμένων, των ασφαλιστικών ταμείων και στους φαρμακοποιούς.

Η αλήθεια είναι ότι αλώβητοι παραμένουν, οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, τα παρακλάδια τους πολυεθνικές διακίνησης του φαρμάκου και οι κάθε είδους προμηθευτές των κρατικών ιδρυμάτων υγείας.

Στόχος τους είναι:

1) Η εξαθλίωση του Ελληνικού Φαρμακείου

2) Η εξαφάνιση των Συνεταιρισμών

3) Η υπαλληλοποίηση του επιστημονικού δυναμικού

4) Η υποταγή του κλάδου στους κερδοσκόπους

5) Η εδραίωση των συμφερόντων των πολυεθνικών

6) Η εξαφάνιση του φαρμακείου της γειτονιάς

7) Η ίδρυση αλυσίδων με πολυεθνικά κεφάλαια

Το μεγαλύτερο θύμα αυτής της εξέλιξης θα είναι ο ασθενής και ο ασφαλισμένος πολίτης. Τα μέτρα της κυβέρνησης για το χώρο του φαρμάκου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, που περιλαμβάνει μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση  του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας αναδιανέμοντας το εισόδημα προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Η δύναμη του ελληνικού φαρμακείου είναι ο απλός κόσμος που κάθε μέρα περνάει την πόρτα του.

Η ώρα της αλήθειας είναι τώρα.

Υπερασπιζόμαστε τον Κοινωνικό ρόλο του Φαρμακείου

Υπερασπιζόμαστε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια

Υπερασπιζόμαστε το Συνεταιριστικό μας κίνημα

Υπερασπιζόμαστε το ποιοτικό φάρμακο

Στηρίζουμε τα ασφαλιστικά ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

Καλούμε τον Π.Φ.Σ και όλους τους Φαρμακευτικούς συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για διαπραγματεύσεις επί της ουσίας με την κυβέρνηση και παράλληλες κινητοποιήσεις του κλάδου.

Ο Φ.Σ.Κ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Η ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ   11-12-10