Ψήφισμα συμπαράστασης

div style=”background: white; line-height: normal” align=”left”>ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ  Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ –
 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΙΑΤΡΟΥΣ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών – Ενωσης Ιατρών Πέλλας, και την άκρως προκλητική, καταχρηστική και  παράνομη απόφαση του Διοικητή  των συνδιοικούμενων Νοσοκομείων Γιαννιτσών και ¨Έδεσσας, στις 16/03/2012,  για αναστολή της σύμβασης των ειδικευομένων ιατρών.

Το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων Γιατρών μπορεί να ασκηθεί πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις ή εκπτώσεις.
Η επίσχεση εργασίας είναι δικαίωμα του εργαζόμενου, το οποίο ασκείται από αυτόν, λόγω της αποκλειστικής ευθύνης του υπερήμερου εργοδότη να μη του καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές του.
Ασφαλέστατα ο χρόνος επίσχεσης εργασίας προσμετράται στο χρόνο ειδίκευσης του ειδικευόμενου Γιατρού (το αντίθετο ισχύει με την απεργία), διότι ουδεμία παράνομη πράξη ή παράλειψη είναι δυνατόν να καταλογισθεί στον ειδικευόμενο Γιατρό, εφόσον η άσκηση του νόμιμου δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας, ακολουθεί την παράνομη και υπερήμερη συμπεριφορά του εργοδότη του, που εν προκειμένω είναι ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

ο Πρόεδρος                                                                                ο Γραμματέας
Παγωνίδης Δημήτριος                                                               Ξυλούρης Νικόλαος