Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία του υπουργείου Υγείας

p>Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής η τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Υγείας. Τις έντονες αντιρρήσεις στην τροπολογία εξέφρασαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης και η εισηγήτρια του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου,

Την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αξιοπρόσεκτο είναι το σημείο της ομιλίας του στο οποίο αναφέρεται στο νόμο 3868/10 και λέει: «Δεν έχουμε σκοπό να πάρουμε κάποια αντίθετη πρωτοβουλία με τη νομοθετική ρύθμιση που η Βουλή ψήφισε με εισήγηση της προκατόχου μου της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου. Θα επιμείνουμε στη διάταξη αυτή και στην καλύτερη εφαρμογή της».

Αναφερόμενος ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Σαλμάς στην τροπολογία για τις εφημερίες και στις διατάξεις του ν. 3868/10 ανέφερε ότι «αντί να μειώσουν το κόστος και να εξορθολογήσουν το σύστημα, αύξησαν την αντίστοιχη δαπάνη στον κωδικό του Προϋπολογισμού και αποδιοργάνωσαν το σύστημα των υπηρεσιών, κάνοντας γιατρούς να κάνουν πλασματικές εφημερίες και να τις πληρώνονται και γιατρούς που κάνουν πραγματικές εφημερίες να μην τις πληρώνονται».

Δ.Β.