Πυρά υπ. Υγείας κατά δ.σ. ΚΕΕΛΠΝΟ και αντιπολίτευσης

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Στις παραιτήσεις των μελών του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ επιμένει το υπουργείο Υγείας, το οποίο, μετά τις σχετικές ενέργειες του αναπληρωτή υπουργού Π. Πολάκη το βράδυ της Μ. Τετάρτης, εξέδωσε σήμερα αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τους λόγους για τους οποίες ζητούνται οι παραιτήσεις. 


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, όπως τους περιγράφει το υπουργείο, είναι οι παρακάτω:


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>1.- «Το γεγονός ότι το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προέβη ως όφειλε και παρά τις ρητές προς τούτο εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στις ενδεδειγμένες από το νόμο ενέργειες σε ό,τι αφορά τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου, Θεόδωρο Παπαδημητρίου ο οποίος εξακολουθεί να υπηρετεί στη θέση του ενώ α) έχει αμετακλήτως παραπεμφθεί για  κακουργηματική απάτη σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και  έχει σαφείς ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες για την παράνομη διάθεση χρηματικών ποσών για διαφημιστικές καμπάνιες σε ΜΜΕ, β) εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο οικονομικής διαφθοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013 που αποκαλύφθηκε με έλεγχο του ΣΕΥΥΠ και για το οποίο η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε και εναντίον του ποινική δίωξη για απιστία σχετικά με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και γ) παρεμποδίζει συστηματικά τη συνέχεια του διαχειριστικού ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ από το ΣΕΥΥΠ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>2.- Η ανοχή του ΔΣ στην άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διενέργεια ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και συγκεκριμένα στη μη χορήγηση στοιχείων και εγγράφων για τον έλεγχο της ταμειακής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ  παρελθόντων ετών, τα οποία έχουν ζητηθεί επανειλημμένως από το ΣΕΥΥΠ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>3.- Η παρελκυστική τακτική που ακολουθεί το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ όσον αφορά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με στόχο τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το άνοιγμα νέων κλινών. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη διαπιστωθείσα σωρεία παρατυπιών στη μοριοδότηση 88 υποψηφίων γιατρών και εν τις συνεχεία  διαβεβαιώσεις του ΔΣ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση και με διαφάνεια ολοκλήρωση του διαγωνισμού από την επιτροπή αξιολόγησης, όχι μόνο δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις αλλά αμφισβητήθηκε ευθέως η ανάγκη εφαρμογής κριτηρίων ΑΣΕΠ στην προκήρυξη. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Υγείας, ακριβώς επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει παρελθόν αδιαφανών  προσλήψεων και πελατειακών μηχανισμών, απαίτησε ο διαγωνισμός να γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία».


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η περίοδος πολιτικής ασυλίας στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της ημετεροκρατίας, των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής με τα συμφέροντα και των κομματικών επιρροών, τελειώνει οριστικά».


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>«Όσοι εγκαλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τις ενέργειές του, στην ουσία προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε αυτό το ανυπόληπτο καθεστώς με το οποίο έχει αρχίσει συστηματικά να ασχολείται η Δικαιοσύνη» προσθέτει.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>