Πυρασφάλεια Νοσοκομείων

Η πυρκαγιά στο Νοσοκομείο Νίκαιας ανέδειξε τις απαρχαιωμένες υποδομές των περισσότερων Νοσοκομείων της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο χώρος που ξέσπασε η φωτιά δεν διέθετε πυρασφάλεια, όπως και μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου Νοσοκομείου. Όπως και πλείστα ακόμη Νοσοκομεία ανά την επικράτεια, για τα οποία οι Διοικήσεις απαξιούν ν’  ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα, αφού αυτές είναι ταγμένες για τα μεγάλα και τα ωραία!

Παρομοίως σε πλείστα Νοσοκομεία πάσχουν τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη, με αποτέλεσμα σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος να κινδυνεύουν ασθενείς, ενώ σε ελάχιστα Νοσοκομεία της χώρας γίνεται τακτικός αντισεισμικός έλεγχος.

Δυστυχώς το ΕΣΥ δεν πάσχει μόνο από τραγικές ελλείψεις προσωπικού, αλλά και από εγκατάλειψη των υποδομών, γεγονός που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει θανατηφόρο.

Αναμένουμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όταν σπάσει  τη σιωπή που τηρεί μέχρι τώρα, να δείξει εάν προτίθεται ν’  ασχοληθεί με τέτοιου είδους «ταπεινά» ζητήματα ή θα κινηθεί στην κατεύθυνση του Μαξίμου να εκχωρήσει τα πάντα σε ιδιώτες και να φορτώνει στον κόκορα την ευθύνη για κάθε αστοχία και ατύχημα.