Πυρκαγιές

Δεν προκαλεί έκπληξη. Επί μέρες οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν είναι στα πρωτοσέλιδα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων! Κάποιες μάλιστα, εν έτει 2023, αφιερώνουν περισσότερο χώρο στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, πέντε χρόνια μετά, προφανώς ως αντιπερισπασμό με το σήμερα!

Η απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών αποτελεί μέρος ευρύτερης τακτικής. Τη δεύτερη μέρα των πυρκαγιών το Μαξίμου διέρρευσε πως ο πρωθυπουργός επισπεύδει κατά δυο ολόκληρες ώρες την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής. Εν συνεχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε εκτός κάδρου, με κάποιες επισκέψεις στο κέντρο επιχειρήσεων, αποφεύγοντας προφανώς το πολιτικό κόστος. Μαζί του όμως εξαφανίστηκαν από τη δημοσιότητα και οι αρμόδιοι υπουργοί, καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όταν επανεμφανίστηκαν είχαν γένια τριών ημερών, για να δείξουν πως τάχα «επιχειρούσαν» στα πύρινα μέτωπα και δεν είχαν χρόνο να ξυριστούν!

Ταυτόχρονα το 112 έχει αναδειχτεί σε κύριο μέσο αντιμετώπισης των πυρκαγιών! Πώς θα φύγουν οι άνθρωποι και όχι πώς θα αντιμετωπιστούν οι φωτιές. Η στρατηγική πλέον συμπυκνώνεται στο δόγμα «όπου φύγει- φύγει»!

Τελικά θα μάθουμε αν υπήρχε ευθύνη που δεν περιορίστηκαν έγκαιρα οι εστίες πυρκαγιάς και κατακάηκαν ολόκληρες περιοχές ή θα ανασύρουν το επιχείρημα πως οι περσινές φωτιές που κατέκαψαν την Εύβοια αύξησαν τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ, συνεπώς πρόκειται για ευεργετικές πυρκαγιές για την κυβερνώσα παράταξη;