Πυροτέχνημα χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις εξαγγελίες για τη συνταγογραφία

 
Ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής για το φάρμακο καταλογίζει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομίας «πυροτέχνημα με σαφή επικοινωνιακό προσανατολισμό».

Σε κοινή δήλωσή τους η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης σημείωσαν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αποσπασματικά, καθώς αφορούν στη διαχείριση των συνταγών και τη λήψη σχετικών πληροφοριακών στοιχείων.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι η πολιτική για το φάρμακο απαιτεί την εφαρμογή και άλλων συνδυαστικών μέτρων, όπως η ελεγχόμενη συνταγογράφηση, η ατομική συνταγογράφηση στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές, η εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, η διαπραγμάτευση των τιμών και η συγκρότηση λίστας φαρμάκων.

«Η λήψη απόφασης δεν σημαίνει και υλοποίηση ή εφαρμογή. Χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, η οποία, δύο και πλέον έτη μετά από τη συγκρότησή της, δεν είναι ικανή να διεκπεραιώσει έστω και ένα διαγωνισμό και να ανταποκριθεί ουσιαστικά στο έργο το οποίο ο νόμος έχει καθορίσει» καταλήγουν οι βουλευτές.