Ραπόρτο από Ηράκλειο

p style=”text-align: justify; margin: 0cm 0cm 10pt”>Σήμερα στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες  πορείες των τελευταίων  15 ετών. Η συμμετοχή των ιατρών και των εργαζομένων των δυο νοσοκομείων της πόλης ήταν μεγάλη. Για πρώτη φορά υπήρξε τέτοιας έκτασης συντονισμός και συμπόρευση όλων των εργαζομένων  στον χώρο της υγείας με κοινό αίτημα την διάσωση του ΕΣΥ  και την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που μας εξαθλιώνουν  και μας υποδουλώνουν.

Συνάδελφοι που δεν είχαν ξανακατέβει σε πορεία, κάποιοι από αυτούς με τις οικογένειές τους , ιδιώτες γιατροί και φοιτητές διαδήλωσαν και εξέπεμψαν το μήνυμα «κανένας μόνος του στην κρίση».

Πέρα και πάνω από συνθήματα και κόμματα είναι σήμερα  ξεκάθαρο όσο και επιτακτικό,    ότι πρέπει να κάνουμε το χρέος μας ως ενεργοί πολίτες, αναλαμβάνοντας εμείς την σωτηρία της χώρας μας. Τα χρέος αυτό θα εκπληρωθεί όταν βγούμε από το καβούκι του ατομικισμού κι ενωθούμε στις συνελεύσεις, στις πλατείες, στους δρόμους, χωρίς μεσάζοντες, κουβεντιάζοντας «ήσυχα κι απλά» για την ζωή που μας ανήκει.

Μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε.

Στέλιος Δημητρακόπουλος

Μέλος Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ