ΡΕΘΥΜΝΟ: Δεσμεύσεις για τα δεδομένα από τον υπουργό Υγείας

Δεν άκουσαν κάτι καινούριο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο κατά τη χθεσινή, ολιγόλεπτη συνάντησή τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι γιατροί κατάφεραν – παρότι δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένο – να πείσουν τον υπουργό να τους ακούσει, καθώς νωρίτερα τον περίμεναν με πανό έξω από το Ωδείο Ρεθύμνου, όπου ο κ. Λοβέρδος παρέστη στην εκδήλωση του συνδυασμού «Κρήτη Πρώτη Δύναμη». Ο υπουργός μίλησε για λίγο μαζί τους και υποσχέθηκε να συναντηθεί μετά την εκδήλωση με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους.

Στο νοσοκομείο, στον κ. Λοβέρδο τέθηκαν τα βασικά προβλήματα του ιδρύματος, ξεκινώντας από τις σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και το ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση πως οι προκηρύξεις που «τρέχουν» για τις προσλήψεις 14 γιατρών και 10 νοσηλευτών θα ολοκληρωθούν κανονικά, όμως πέραν τούτου καμία άλλη δέσμευση.

Σε ό,τι αφορά στις εφημερίες, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι «θα επιληφθεί του θέματος, χωρίς να πει κάτι πιο συγκεκριμένο», όπως είπε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, Γιάννης Σαριδάκης. Ο κ. Σαριδάκης πρόσθεσε πως μετά τις εκλογές φορείς και εκπρόσωποι του νοσοκομείου θα επιδιώξουν μία συνάντηση προκειμένου να πάρουν πιο σαφείς απαντήσεις και να αναζητήσουν λύσεις για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα του οργανισμού του νοσοκομείου, ο οποίος, ως γνωστόν, επεστράφη στο ίδρυμα χωρίς να εγκριθεί πριν από λίγο καιρό. Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε χθες στον Διοικητή, Γιώργο Μοσχοβάκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα υπόλοιπα στελέχη πως αυτός ο οργανισμός δεν μπορεί να εγκριθεί και ουσιαστικά τους ζήτησε να καταρτίσουν έναν οργανισμό «προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής», δηλαδή με μειωμένες απαιτήσεις.

«Είναι θετικό ότι ο Υπουργός μας άκουσε. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις που εκκρεμούν, πήραμε την υπόσχεση ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά και σε ό,τι αφορά τον οργανισμό, αν τον βάλουμε σε λογικά πλαίσια, θα τον υπογράψει», σχολίασε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Αντώνης Φουρναράκης, σημειώνοντας όμως πως τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ιδρύματος τους επόμενους μήνες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες δυσχέρειες, εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις κατά την παρουσία του στο νοσοκομείο. Αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους πως «εκεί κάνει τη δουλειά του και όχι παρέλαση»…

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ