ΡΕΘΥΜΝΟ: Νοσεί ανεπανόρθωτα ο χώρος της υγείας

Εντονότερα μέρα με τη μέρα γίνονται τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και από αυτά δεν γλιτώνει φυσικά ούτε το νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι περικοπές δαπανών που έχει επιβάλει το κράτος και η αδυναμία πρόσληψης προσωπικού προκαλούν απανωτά «καρδιακά εμφράγματα» στη λειτουργία του.

Τελευταίο επεισόδιο του γνωστού σήριαλ με τα προβλήματα του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού η έλλειψη ικανού αριθμού τεχνολόγων ακτινολόγων, που ουσιαστικά δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι βάρδιες στο ακτινολογικό τμήμα.

Έτσι, τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, από τις 12 ως τις 7 το πρωί, το μοναδικό νοσοκομείο του Ρεθύμνου είχε ουσιαστικά μείνει χωρίς ακτινολογικό, αφού κανένας χειριστής δεν εργαζόταν λόγω έλλειψης προσωπικού. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης. Το ευτύχημα ήταν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια ακτινογραφία ασθενούς έκτακτου περιστατικού.

«Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στα κέντρα υγείας, ακόμα και αυτά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ακτινογραφίες. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν μόνο σε αγροτικά ιατρεία», δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Σαριδάκης, συμπληρώνοντας πως ο αριθμός των χειριστών δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιριού που οι εργαζόμενοι παίρνουν και τις άδειές τους. «Οι άνθρωποι εργάζονται τόσο καιρό χωρίς ρεπό και άδειες. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο ίδιος και τόνισε πως καθημερινά προκύπτουν νέα προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι εφημερίες βγαίνουν μετά βίας, το χειρουργικό τμήμα καλύπτει κατά κύριο λόγο τα έκτακτα περιστατικά, ενώ μέχρι πρότινος στα χειρουργεία δεν υπήρχε ούτε κλιματισμός!

Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στο νοσοκομείο επιβαρύνει το γεγονός ότι πλέον οι πολίτες προσέρχονται κατά εκατοντάδες καθημερινά στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αφού η οικονομική κρίση τους απομακρύνει από τα ιδιωτικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν με τις ώρες στα επείγοντα, όπου ειδικά τις πρωινές ώρες επικρατεί το αδιαχώρητο.
goodnet.gt – της Αγγελικής Καλλέργη