Ρέθυμνο / «SOS» από τους πολίτες για το νοσοκομείο της πόλης – Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μαζική συγκέντρωση πολιτών έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (22/2) στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε για τη διάσωση του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο.

Για περισσότερες από 2,5 ώρες οι πολίτες του Ρεθύμνου έκλεισαν τους δρόμους για να υπερασπιστούν το νοσοκομείο, καθώς οι παραιτήσεις γιατρών είναι συνεχόμενες.

Το απόγευμα κατά τις 6 η ώρα, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην κεντρική λεωφόρο και στην πλατεία Δημοκρατίας έξω από το Δημαρχείο. Νωρίτερα, έγινε συμβολικός αποκλεισμός του ΒΟΑΚ, στο ρεύμα προς Χανιά, πάνω από τον κόμβο Σπηλίου.

Στο Δημαρχείο ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και των μαζικών σωματείων του νομού. Μετά από την εκφώνηση χαιρετισμών ο κόσμος δια βοής ψήφισε ψήφισμα για την επαρκή στελέχωση τους νοσοκομείου και στήριξης του ΕΣΥ.

Ακολούθησε πορεία από το Δημαρχείο προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και οι διαδηλωτές υψώνοντας τα κινητά τους σχηματίζοντας «SOS» και φωνάζοντας «Νοσοκομείο SOS».

Μετά από την συμβολική αυτή κίνηση, σχηματίστηκε και πάλι πομπή και η πορεία κατέληξε έξω από το δημαρχείο, όπου και ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.