Ρέθυμνο

Όπως έκανε γνωστό η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στην Κλινική υπηρετούν πλέον μόνο δύο παθολόγοι, οι οποίοι δεν μπορούν ν΄ αντέξουν το βάρος ενός ολόκληρου νομού. Κατά συνέπεια κάποιες μέρες μέσα στο μήνα δεν θα γίνεται καμία εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική.

Σήμερα το μεσημέρι οι γιατροί πραγματοποίησαν την πολλοστή παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση των γιατρών:
«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι.  Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά. Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες.
Αύριο λέμε να βγούμε πάλι στην αυλή κάτω από τις λεμονιές, όσοι μπορούμε, γιατί με την δουλειά που έχει με τους αρρώστους και το πόσοι είμαστε πια, δεν μπορούμε και να μαζευτούμε.
Κατά τις 12.30 θα σας περιμένουμε και σας να μοιραστούμε τον πόνο μας, να τα πούμε πάλι, να τα ακούσουνε όσοι θέλουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον νομό και για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Να τα ακούσουν και οι άνθρωποι που ζούν εδώ, μήπως αναλάβουν κι αυτοί να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία για όλους».